Home

 

In 1991 ben ik als interieur-architect / meubelontwerper afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten (HKU) te Utrecht om vervolgens een paar jaar aan de academie voor bouwkunst Rotterdam en de faculteit voor sociale wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht te studeren. In 1993 startte ik vervolgens, samen met mijn compagnon Gerrit Vos,  interieurarchitectuur studio Workshop of Wonders in Utrecht. Als toenmalige, jonge designers pionierden wij met interieur-, en meubelprojecten. We introduceerden, als ontwerpers, o.a. bamboe plaatmateriaal in de meubelmarkt en we waren frontlopers bij de overgang van een jaren 80 vormgeving naar een meer minimalistische jaren 90 stijl. Van kleinere meubelprojecten groeiden onze opdrachten uit naar meer omvangrijke en complexere opdrachten. o.a. Voor organisaties als Staatsbosbeheer ontwerpen we al jaren lang vakantiewoningen. Ook een groot project voor de Universiteit van Utrecht en de 5 vestigingen van Hogeschool Tio kwamen uit onze koker. Uiteindelijk, na 17 jaar met veel plezier betrokken te zijn geweest bij de Workshop of Wonders, ben ik in 2010 mijn eigen meubel en interieur studio Marcel Klever gestart. Ik besloot me als zelfstandige meer op meubelontwerpen, kleinschalige interieur specials te gaan toeleggen.

Momenteel houd mijn werk het volgende in:

1) Interieurarchitectuur

Op aanvraag ontwerp ik, voor een specifieke ruimte of gebouw, maatwerk meubels of interieur specials. Binnen de schaal van meubel-, en interieur ontwerpen voel ik mij op mijn gemak. Het voelt goed om te reageren op een plek of een bestaand gebouw en te komen tot een passend en mooi gedetailleerd en gematerialiseerd meubel of interieur. Een mens leeft in Nederland per slot een groot deel van de tijd binnen, wat pleit voor het inhuren van een interieur-architect en meubelontwerper. Als interieur architect/ meubel ontwerper benader je een ontwerp van binnen naar buiten. Doe daarbij nog een mooi maatwerk meubel en het grote genieten van uw interieur kan beginnen!

Speciale aandacht gaat binnen mijn maatwerk projecten uit naar De boerderij. Ik heb door de loop der jaren voor particulieren, maar m.n. ook binnen het vakantiewoningen project van Staatsbosbeheer vele interieur architectonische ontwerpen mogen maken voor mooie, oude, jonge, kleine, grote, vaak ook monumentale boerderijen. Ik hou van boerderijen, boeren erven en denk graag met U mee over een herindeling van uw boeren gebouw en interieur. Ik ben daarbij als interieur-architect ook opgeleid/geschoold om uitbreidingen /aanbouwen integraal mee te ontwerpen.  Ik werk in deze projecten samen met bouwkundige bureau’s die het complementaire technische traject op zich kunnen nemen. Een compleet plaatje dus om uw project van A tot Z in goede banen te leiden.

2) Meubelontwerpen

Ik werk continu aan mijn meubelcollectie waarvan diverse voorbeelden op deze site te zien zijn. Ik wil graag aansprekende, mooie en bruikbare ontwerpen maken waarin een originele, onderscheidende twist te vinden is. Ik hou van meubelwerkplaatsen en werk graag samen met vakkundige  meubel-producenten en makers. Ik volg innovatieve hedendaagse en toekomstige duurzame productie modellen en volg de ontwikkelingen van nieuwe materialen op de voet. Ik probeer aan te sluiten bij nieuwe business modellen voor ontwerpers in de meer ‘open source landscape’ van vandaag! Ik hoop met mijn meubels zowel private als zakelijke klanten aan te trekken voor zowel unieke stukken als wel ontwerpen in co-creatie.

Collectie Deesis:  De meubelcollectie Deesis is tot stand gekomen als een samenwerking tussen interieur- en meubelwerkplaats de Klomp en Marcel Klever furniture design. Modern ambacht en hedendaags meubeldesign gaan bij Deesis hand in hand. Hout is daarbij de gemene deler. Mooi design, aandachtig gemaakt door hoog gekwalificeerde vakmensen. Kleinschalig ge-industraliseerd vakmanschap noemen we het.

Neem gerust contact op            

Met vriendelijke groet, Marcel Klever  06 150 731 56

Ngracht3a low res

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s